Small moments, Big memories | Gratis verzending vanaf € 25,- (NL)

Makkelijk een hand afdruk en voetafdruk van je baby maken; zonder verf en met schone handen!

Die lieve kleine baby handjes en voetjes wil je je toch voor altijd herinneren?!
 
Dat kan door een afdruk te maken, maar met die spartelen baby armpjes kan dat nog best een uitdaging zijn. En je wil natuurlijk ook niet dat na het maken van de afdruk de halve kamer (en jij, en je kindje) onder de inkt of verf zit. Met de No Mess ink pad kit komt de huid van jouw kleintje niet in aanraking met de inkt en maak je heel eenvoudig deze prachtige afdrukjes. Met schone handen!
 
 

Hoe werkt de inktpad kit?

In de kit zit een inkt pad, een afdrukkaartje voor 'Mijn handje' en een kaartje voor 'Mijn voetje'. De inkt zit op een plastic drager en bij het maken van de afdruk gaat de inkt-kant op het papier. Door het handje of voetje van je baby op het plastic vel te drukken, drukt je de inkt als het ware doorheen.
 
Plaats het papier op een vlakke ondergrond. Leg de inkt pad op het papier met de inkt kant naar beneden (richting het papier). Met het handje of voetje druk je vervolgens de inkt op het papier via de ink pad. De inkt komt niet in aanraking met de huid, waardoor het volledig veilig en makkelijk in gebruik is! 
 
  

5 tips voor nog mooiere afdrukjes

1. Zorg voor ontspanning

Zorg dat je de afdrukjes gaat maken op een moment dat jouw kindje ontspannen is. Vooral voor jonge baby’tjes is net na een voeding het beste moment, omdat de handjes dan mooi ontspannen zijn. 

2. Van pols tot vingertopjes

Om te zorgen dat het handje meteen goed ligt en je niet hoeft te gaan schuiven (dat zou het resultaat niet ten goede komen), pak je het handje bij de vingers vast. Als eerste plaats je de handwortel vervolgens de handpalm en als laatste de vingers, zodat de hele hand op de inktpad ligt. Bij de voetjes volg je ditzelfde concept door eerst hiel en als laatste de tenen de inkt pad te laten raken. 

3. Aandrukken, maar niet te hard

Druk alle vingers of tenen zachtjes aan en let daarbij extra op de pink en de kleine teen. Het zou zonde zijn als er een vinger of teen mist op de afdruk. Let er wel op dat je niet te hard drukt, want dit kan er voor zorgen dat de afdruk vol loopt met inkt en je details verliest.

4. Pas op voor extra vingers

Houdt je eigen vingers van de inkt pad af, anders drukken deze ook door ;)

5. Bewaar het zorgvuldig

Het is belangrijk om de afdrukjes goed te laten drogen. Afhankelijk van hoeveel druk er is uitgeoefend (en dus hoeveel inkt er op het papier zit) vaak wel 24+ uur. Geef ze daarna een mooi plekje in een fotolijstje, kaarthouder of bewaarboek.
 
 Je kunt ze natuurlijk ook in de memorybox bewaren. Dan is wel het handig om de afdrukjes in een envelop te doen om ze te beschermen.
 
 

Voor welke leeftijd is de inkt pad kit?

De FayeRosaly inktpad kit is extra groot waardoor hij geschikt is voor kindjes tot en met 12 maanden. Het is een super origineel kraamcadeau en dus ook leuk voor ouders met een baby die al een paar maanden oud is.
 
Regelmatig worden er ook 2 inktpad kits besteld om op verschillende momenten afdrukjes te maken, bijvoorbeeld met 2 maanden en met 12 maanden oud. Super leuk om ook die afdrukjes weer naast elkaar te kunnen zien!
 
 
 
Ik ben super nieuwsgierig naar het resultaat dus leuk als je het wil delen door me te taggen of een dm te sturen naar @fayerosaly 🤎
 
Liefs Claudia
 
P.s. Nog een leuke tip: geef een inktpad kit óf het eindresultaat van de hand- en voetafdruk als moederdag of vaderdag cadeau!